kop
Natuurexcursies

Het mooie landschap van de Sierra de Andújar bestaat uit steen- en kurkeiken bossen, dennebossen en mediterrane struikgewas, af en toe versierd met de karakteristieke granieten ronde rotsblokken, in het Spaans 'bolos' genoemd.
Dit gebied in Sierra Morena is één van de favoriete plekken van natuur- en vogelliefhebbers. Je kunt er alle carnivoren treffen die in Andalucië voorkomen en het is de beste plek om de, met uitsterven bedreigde, ibersiche lynx te zien. Ook worden er regelmatig de otter, de Egyptische mangoest, de edelhert en damhert waargenomen.

Sierra de Andújar is ook een goede plek om vogels te zien. De grote hoeveelheid paren iberische keizerarend die hier nestelen, maken dat dit gebied een van de beste en meest toegankelijke van Spanje is om deze vogelsoort waar te nemen. Ook zijn goed te zien; steenarend, monniksgier, vale gier, dwergarend en slangearend. Andere vogelsoorten die te zien zijn: steenuil, wielewaal, hop, kuifkoekoek, blauwe ekster, groene specht, bijeneter, blauwe rotslijster, grijze gors, kleine zwartkop en baardgrasmus.

lees verder

cantuesosantuario
sevilla
rockrose